WELNESS MOODRA

"Mens Sana in Corpore Sano"

Honorine Mortier - Licentiate in de Kinesitherapie en gezondheidscoach

Tijdens de meer dan 25 jaar ervaring in mijn drukke kinepraktijk begon ik geleidelijk aan het menselijk lichaam op een andere manier te benaderen. Waar de klassieke geneeskunde vooral symptomatisch te werk gaat, gaat mijn interesse enkele stappen verder. Ik zie de mens als één geheel. Door de zoektocht naar een holistische benadering kwam ik enkele jaren geleden in aanraking met de leer van de "Ayurveda".

“Ayurveda” is de grondlegger van de veel diepere waarden van het menselijk “zijn” namelijk “Mind, Body and Soul”. Als de balans tussen deze drie basiswaarden perfect zit dan heb je veel meer energie, je voelt je goed in je vel en maakt veel minder kans om ziek te worden. Na een grondige en nog steeds voortdurende studie van deze eeuwenoude inzichten heb ik besloten om me meer en meer te specialiseren in ayurvedische massages en marmapunten, craniosacraaltherapie, voetreflexologie en lymfedrainage, als perfecte aanvulling bij mijn klassieke opleiding als kinesiste. Deze tegelijk energetische en relaxerende aanpak zorgt ervoor dat je jezelf “goed” voelt en “positief” elke dag kunt beleven.


MOODRA & AYURVEDA

Moodra is een oosterse massagepraktijk met het oog op relaxatie en gezondheid. Bij Moodra ligt het accent op balans tussen je mind, body en soul. De massages helpen je om te ontspannen, om energie op te doen en om je lichaam in balans te brengen en te zuiveren.

Ayurveda betekent 'kennis van het leven'. Het is een eeuwenoude Indische filosofie die bestaat uit de studie van de 5 natuurelementen: ruimte, water, aarde, vuur & lucht. Uit deze elementen ontstaan de 3 dosha's:

  • VATA staat voor beweging: bloed, lymphe, ...
  • PITTA staat voor transformatie: spijsvertering.
  • KAPHA staat voor structuur: botten, gewrichten, ...

Iedereen heeft een unieke combinatie van deze 3 dosha's. Met ayurvedische massages kunnen we ze beïnvloeden om zo opnieuw je optimale levensconditie te vinden. Ik gebruik Indische kruidenolies die aangepast zijn aan je persoonlijke dosha's. Ik werk enkel met natuurlijke en duurzaam geproduceerde producten omdat ontspannen zuiver moet gebeuren.

Het is eveneens mogelijk om gebruik te maken van onze professionele IR-sauna.

Uniek bij ons

  • Welnessproducten verkrijgbaar;
  • 90% van onze essentiële oliën zijn biologisch;
  • Onze producten zijn niet op dieren getest;
  • De etherische oliën zijn traceerbaar van biologisch gecertificeerde grondstoffen tot eindproduct;
  • De flessen en het papier worden vervaardigd uit 100% gerecycleerd materiaal;
  • Bij gebruik van originele Indische Ayurveda olie gaat er steeds een percentage naar het project 'Saranalaya Children Home'. Dit is een vrijwillige, kleinschalige Belgische vereniging die zich inzet voor de opvang van straatkinderen in Chennai, Zuid-India. Lees meer
Top